Какво казва за теб цветът на дрехите ти?

Monday, April 27, 2015


Случва ли ти се често да стоиш пред гардероба сутрин с чаша кафе в ръка и дълго да се взираш в дрехите без никаква идея какво да облечеш? Да, на мен също. Доказано е, че околните те възприемат според външния вид и най-вече според облеклото. Ето какви цветове трябва да избереш, в зависимост от това, какво послание искаш да отправиш и какво впечатление искаш да оставиш в другите.

ЧЕРЕН

Черното е цветът на авторитета и властта. То е най-популярния цвят в модата, защото се свързва със стил и класа. Освен това визуално вталява тези, които го носят. Гледай обаче да не прекаляваш с черното, защото то често се свързва и с агресивност.


СИВ

Един от най-популярните цветове, носени на интервю за работа, сивото се асоциира с увереност и изтънченост. Не е разсейващ цвят и обличайки го, ще накараш събеседникът да се съсредоточи върху това, което имаш да кажеш, вместо върху облеклото ти. Все пак внимавай със сивото, защото то също така потиска настроението.


БЯЛ

Бялото е популярно в модата защото е лек и неутрален цвят и си подхожда с всичко. Носенето на бяло се свързва с чистота и невинност. Когато се облечеш в бяло, често има риск да изглеждаш невзрачно, затова го комбинирай с ярък цвят.


ЧЕРВЕН

Червеното е най-емоционално наситения и агресивен цвят. Ако искаш да бъдеш забелязана - носи червено. Множество проучвания са доказали, че то силно влияе върху настроението и поведението, привлича вниманието и прави жените по-привлекателни. То също така подава сексуални сигнали, затова внимавай с него.


ЗЕЛЕН

Зеленото символизира природата и е най-успокояващия цвят. Избери него, ако искаш да излъчваш доверие и позитивизъм. Изследвания са показали, че зеленото симулира креативността, а също и доброто настроение. Зеленото също така се свързва с пари и богатство.


СИН

Това е цветът на небето и морето и е един от най-популярните. Модните консултанти препоръчват да облечеш синьо, когато искаш да излъчваш лоялност и откритост. Синият цвят успокоява околните и ги кара да се чувстват уютно в твое присъствие.


ЛИЛАВ

Лилавото е най-царствения цвят, свързван с лукс и богатство. Избери го, ако искаш да покажеш лидерство и властност. Лилавият цвят обаче не е най-добрия избор на дрехи за важна бизнес среща, защото създава дискомфорт в околните.


ОРАНЖЕВ

Този цвят се свързва с приветливост и отзивчивост. Оранжевото носи в себе си топлина и положително настроение и е изключително зареждащ. Оранжевото обаче не е подходящ избор на цвят, когато искаш да изглеждаш сериозно. 


You Might Also Like

2 Comments

  1. those collages are all so so beautiful. love the bright colored ones for spring

    www.thefashionfraction.com

    ReplyDelete
  2. I'm in love with this post! I color coordinate all of the time. I know matching has gone out of trend, but these style boards are definitely wearable!

    ReplyDelete