За подредения гардероб

Saturday, April 18, 2015


Чудили ли сте се откъде се появяват всички тези дрехи в гардероба ви? И въпреки това пак няма какво да облечете. Истината е, че просто гардеробът ви е прекалено разхвърлян. Аз съм много подреден човек и с лека ръка изхвърлям всичко ненужно, но нещата не стоят точно така, когато става въпрос за дрехи. Винаги ми е ужасно трудно да се разделя с някоя дреха, но това води само и единствено до разхвърлян гардероб и купчини парцали на пода, върху леглото и по столовете. Ако същото се отнася и за вас, ето няколко хитринки, с които аз си реших проблема.


1. Наслоявайте
Не слагайте само по една дреха на закачалка. Съчетавайте ги така, както бихте ги облекли - топ със сако, рокля с жилетка и т.н. Когато слагате по две дрехи на закачалка, спестявате двойно повече пространство. По този начин ще откривате дрехите си по-лесно и бързо и ще ви трябва по-малко време за избор на аутфит. Разбира се, не трябва да се прекалява и за да можете да виждате всяка дреха с просто око, не слагайте повече от две на закачалка.


2. Подреждайте дрехите според сезона
Съгласете се, че през зимата не са ви нужни летни дрехи в гардероба, както и обратното. Затова най-доброто решение е да прибирате някъде дрехите, които не отговарят на настоящия сезон. Моите са прилежно сгънати, прибрани в калъфи и скрити под леглото. Ще си отворите много работа преди всеки сезон, но така ще е много по-лесно да поддържате гардероба си подреден. Освен това, така лесно ще се отървете от старите дрехи, защото при всяко подреждане, ще хвърляте по нещо ненужно.


3. Използвайте всяко налично пространство
Рафтовете в горната и долната част на гардероба не са поставени там случайно. Използвайте ги. Аз държа чантите си в горната част на гардероба, а долу са обувките, които нося най-често. Подреждайте вещите си така, че да можете да ги виждате, за да не се случи като в поговорката "далече от очите - далече от сърцето".
You Might Also Like

2 Comments